Rakas prinsessatammamme on yhdeksänvuotias, ja ollut meillä jo maitovarsasta. Prinsessan elämään on mahtunut erilaisia kolhuja, mutta kesän alussa tullut vakava sairastuminen kaviokuumeeseen aiheutti meille paljon huolta.

Oma eläinlääkärimme teki kaviokuumediagnoosin hevosen alettua ontumaan pahasti, ja lähetti meidät röntgenkuviin klinikalle. Kavioluu oli päässyt kääntymään ikävästi, mutta kipu saatiin hallintaan hyvin lääkkein ja kengityksen avulla.

Oma eläinlääkärimme seurasi tilanteen kehitystä etänä: Talletin röntgenkuvat Petsofiin ja pidin siellä päiväkirjaa potilaamme voinnista.  Petsofiin kirjasin annetut lääkkeet ja päivittäisen tilanteen kuvineen ja videoineen. Säännöllisillä etälääkärikäynneillä päivitimme hoito-ohjeita voinnin mukaan. Pystyimme tekemään päätöksiä lääkityksien, ruokinnan ja kengityksien suhteen eläinlääkärin opastuksella.

Koska kaikki tieto tallentui kätevästi samaan paikkaan, minulla on aina tärkeät tiedot mukanani. Näen jatkossa mitkä olivat hyviä hoitoratkaisuja, miten heinän vaihdos vaikutti ja kuinka tilanne eteni. Näin opin myös itse, mikä on juuri minun hevoselleni oikea ruokinta. Tämä tieto auttaa tietysti myös eläinlääkäreitä hoitamaan hevostani paremmin.

Säästän rahaa mutta mikä tärkeintä: en menetä aikaa enkä yhtään tiedonmurusta hukkaan, rakkaan hevoseni terveyden ollessa kyseessä.