Lehdistötiedote 8.4.2020

Päivitetty:
Kaikki aiemmin annetut poikkeukset lääkkeiden luovutuksen ja määräämisen ehtoihin on peruutettu 26.6.2020 alkaen.

Voimassa oleva ohje löytyy Ruokaviraston sivulta täältä.

Eläinlääkärikäynnit koronavirusepidemian aikana

 

Valtioneuvoston suositusta tarpeettoman kanssakäymisen rajoittamisesta tartuntojen vähentämiseksi tulee noudattaa myös eläinlääkinnässä. Ihmiskontakteja rajoitetaan siksi myös tilakäynneillä ja vastaanotoilla. Eläintä ei kuitenkaan tarvitse jättää hoitamatta.

 

Etävastaanotolla voit nyt hoitaa entistä laajemmin eläimesi terveyteen liittyviä asioita 

Eläinlääkintäpalveluiden tavoitteena on poikkeusoloissakin varmistaa eläinten hyvinvointi ja siksi lääkkeiden määräämistä etäkäynneillä on helpotettu. Eläinlääkäri tekee hoitopäätökset aina harkintansa mukaan ja sen tiedon valossa, mitä eläimestä on saatavilla etäkäynnin kautta.

 

Näin saat etäkäynnistäsi parhaan hyödyn:

  • Valitse online-eläinlääkäreistä oma eläinlääkärisi, jos hän on tavoitettavissa. Voit myös soittaa vastaanotolle ja pyytää etäkäyntiaikaa, jos et heti löydä haluamaasi eläinlääkäriä Petsofista.
  • Voit ottaa käyntiä varten valmiiksi kuvia ja lyhyitä videoklippejä eläimestäsi, jos et ole eläimesi vierellä käynnin hetkellä. Etäkäynnillä on mahdollisuus videoyhteyteen, mutta asian voi hoitaa myös chattaamalla ja kuvia jakamalla.
  • Jos eläinlääkäri ei entuudestaan tunne lemmikkisi hoitohistoriaa, voit jakaa aiempia potilaskertomuksia myös liitteenä.
  • Potilaan tilan päivittäinen seuranta Petsofin päiväkirjaan voi auttaa. Kun jaat eläimesi tiedot eläinlääkärille, voi eläinlääkäri nähdä terveyspäiväkirjaan tekemäsi merkinnät.

 

Lääkkeiden määräämisoikeudet etäkäynneillä 

Oma eläinlääkärisi, joka on tutkinut eläimesi vuoden sisällä myös fyysisesti, saa määrätä todettuun vaivaan reseptilääkkeitä, kuitenkin aina harkintansa mukaan.

 

Poikkeukset lääkkeiden määräämisessä koronavirusepidemian aikana

Eläinlääkäri saa etäkäynnillä määrätä reseptillä

  • lemmikille pienen määrän eläimille hyväksyttyjä tulehduskipulääkkeitä. Poikkeus ei koske hevosia.
  • nenäpunkkitartunnan hoitoon tarkoitettuja lääkevalmisteita, jos hän on varmistunut nenäpunkkitartunnan tyypillisistä oireista.
  • punkkitartunnan ehkäisyyn tai hoitoon tarkoitettuja lääkevalmisteita.
  • Eläinlääkäri saa uusia reseptin eläimen jatkuvaa lääkitystä edellyttävän sairauden hoitoon. Poikkeus koskee vain niitä potilaita, joiden potilaskertomuksiin eläinlääkärillä on pääsy tai joiden sairaushistorian eläinlääkäri voi luotettavalla tavalla varmistaa. Poikkeus ei koske mm huumaavia valmisteita.

Mikäli sinulla on flunssaoireita ja/tai sinulla on läheinen kontakti henkilöön, jolla on todettu koronavirustartunta, tulee sinun huolehtia, että et vaaranna eläinlääkärin tai muiden asiakkaiden terveyttä.

Noudata eläinlääkärin tai eläinlääkärivastaanoton antamia ohjeita.

 

Lisätietoja:
Laura Laakso, p.045 136 9887, laura.laakso@petsofi.com

Petsofi on Suomessa vuonna 2016 perustettu eläimen terveyden palvelualusta, jossa yhdessä eläinten terveyden eteen toimivat eläinten omistajat, yliopistojen tutkijat, rotuyhdistykset sekä jo 20 eläinklinikkaa 14 eri paikkakunnalla. Liittyminen on kaikille eläinten omistajille ilmaista.

 

sivulle app.petsofi.com ja saat Petsofin heti käyttöösi.