Helsingin yliopiston tutkimusryhmä on kehittämässä uutta epilepsiakyselyä yhteistyössä neurologien kanssa. Tutkimusryhmän tavoitteena on kehittää monipuolinen työkalu, joka auttaa eläinlääkäreitä epilepsian diagnosoinnissa ja kokoaa laadukasta aineistoa epilepsian tieteellisen tutkimuksen tueksi. Kysely tulee myös antamaan omistajalle lisää tietoa hänen koiransa sairaudesta sekä yksilötasolla että muuhun populaatioon verrattuna.

Epilepsiakyselyn kehittäminen on edennyt validointivaiheeseen. Tutkimusryhmä etsii nyt osallistujia kyselyn käyttökokemustutkimukseen. Kysely julkaistaan Petsofissa ja on testauksen jälkeen tarjolla kaikille Petsofiin rekisteröidyille koirille.

Testiryhmään pääsevät kaiken rotuisten ja ikäisten epilepsiaa sairastavien koirien omistajat. Testitilanne koostuu epilepsiakyselyyn vastaamisesta ja haastattelusta. Voitte osallistua tutkimukseen Helsingin yliopiston tiloissa Meilahden kampuksella. Koiran ei tarvitse olla läsnä testitilanteessa. Vaihtoehtoisesti voitte kutsua tutkijat kotikäynnille pääkaupunkiseudun alueella.

Testit suoritetaan 1.11.– 20.12.2019 välisenä aikana. Testitilanne äänitetään, ja siitä saatuja tietoja käytetään kyselyn käyttökokemuksen parantamiseksi. Kyselyn läpikäymiseen on hyvä varata aikaa 1-2 tuntia.

Mikäli tahdot osallistua testiryhmään tai sinulla on kysyttävää tutkimuksesta, lisätietoja antaa väitöskirjatutkija Tiina Heinonen (tiina.heinonen@helsinki.fi).

Pääset tästä rekisteröitymään ilmaiseksi Petsofiin.