Lehdistötiedote 14.8.2019

Amiedu ja Petsofi edistävät eläinalan digitaalista kehitystä

Eläinten terveyden palvelualusta Petsofi ja Suomen suurin eläinalan ammattilaisia kouluttava ammattioppilaitos yhdistävät voimansa alkavana lukuvuotena kouluttamalla eläinalan tulevia ammattilaisia digitaalisten työkalujen käyttöön.

 

”Amiedun ja Petsofin yhteistyö tarjoavat opiskelijoillemme erinomaisen tilaisuuden oppia alan digitaalisia työkaluja ja palveluita, jotka mahdollistavat myös paremmat valmiudet tulevaisuuden työelämään”, Amiedun kouluttaja Harriet Sandfors toteaa.

Harriet uskoo, että online-eläinlääkäripalveluiden ja muiden etäpalveluiden käyttö tulee yleistymään lähitulevaisuudessa.

”Olemme innoissamme tulevasta yhteistyöstä. Me Amiedulla saamme tuen ja mahdollisuuden olla edelläkävijöitä alalla, ja Petsofin kanssa tehty yhteistyö madaltaa myös opiskelijoiden kynnystä tulevaisuudessa tarttua tällaiseen työkaluun. Työelämän kanssa tehty tiivis yhteistyö on meille erittäin tärkeää.” Harriet kertoo.

Opiskelijoiden online neuvontakoulutuksissa tulee aina olemaan Amiedun kouluttaja  ohjaamassa opiskelijoita ja koulutusten aiheet valitaan opiskelijoiden osaamistason ja koulutussuuntauksen mukaan. Ensimmäisissä koulutuksissa on mukana Petsofin asiakkuuspäällikkö Taina Friman, jolla on monen vuoden kokemus eläinklinikkaelämästä.

”On erittäin hienoa, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Amiedun koulutusten parissa syksyllä 2019. Yhteistyö tukee parhaimmillaan eläinklinikoiden ja muiden eläinalan yritysten arkea, kun työelämään saapuvilla ammattilaisilla on valmiudet uusimpien teknologioiden käytössä.  Digitaaliset työkalut madaltavat asiakkaiden kynnystä lähestyä alan ammattilaisia ja sujuvoittavat hoitoa monessa kohtaa, niin yrittäjän kuin asiakkaankin osalta.” Taina Friman Petsofilta toteaa.

”Online-palvelua voidaan käyttää muun muassa terveydenhuollon ensiapuohjeistuksissa, hoitokontrolleissa tai koiran koulutuksessa ja käyttäytymisneuvonnassa. Kun osaajia löytyy jatkossa enemmän, on apuakin tarjolla laajemmin, kätevästi vaikkapa kotisohvalta tai tien päältä.” Taina jatkaa.

Petsofi etenee eläinalan palveluverkostona vahvan kasvustrategiansa mukaisesti ja saavuttaa pian välietappinsa 30 000 eläinasiakkaan ja yli 25 eläinklinikan palveluverkostolla. Keskustelut uusien palvelumuotojen ja palveluverkostoon liittyvien yrityksien kanssa ovat koko ajan käynnissä. Tavoitteena on yli 50 eri yrityksen verkosto vuoden 2019 loppuun mennessä.

”Vaikka olemme vielä suhteellisen pieni ja nuori yritys, pystymme tuomaan mukanamme alalle positiivista synergiaa. Yhteistyöverkostot ovat kuitenkin tulevaisuuden selkeä suunta, jota pienyrittäjävaltainen eläinala erityisesti tarvitsee kehityksen kannalta. Amiedu on ottanut hienosti digitalisaation huomioon alan koulutuksessa, mikä mahdollistaa alan kasvun ja paremman eläinten hyvinvoinnin” Petsofin perustaja Laura Laakso sanoo.

Petsofi lanseerasi eläinterveyden palvelualustan online-eläinlääkärikäynteineen marraskuussa 2018. Petsofin palvelualustasta on tullut heti alkumetreillä Suomen suurin eläinterveyden etäpalvelujen alusta. Täysin kotimaisen yhtiön tarkoituksena on laajentaa eläinalan palveluvalikoimaa uusinta teknologiaa hyödyntäen ja tarjota asiakkailleen yhä helpompaa pääsyä asiantuntevien palvelujen, osaamisen ja tutkitun tiedon piiriin.

Lisätietoja:
Harriet Sandfors, harriet.sandfors@amiedu.fi
Taina Friman, p. 040 833 1567, taina.friman@petsofi.com
Laura Laakso, p.045 136 9887, laura.laakso@petsofi.com

Petsofi on Suomessa vuonna 2016 perustettu eläimen terveyden palvelualusta, jossa yhdessä eläinten terveyden eteen toimivat eläinten omistajat, yliopistojen tutkijat, rotuyhdistykset sekä jo 17 eläinklinikkaa 11 eri paikkakunnalla. Liittyminen on kaikille eläinten omistajille ilmaista.

Amiedu on Suomen johtava työelämän kehittäjä ja valmentaja. Tunnemme työelämän, tarjoamme vahvan koulutuksellisen osaamisen ja mitattavaa vaikuttavuutta. Monipuoliset ja räätälöidyt palveluratkaisumme tukevat liiketoimintasi päämäärien saavuttamista.